Capaciteitsuitbreiding 2e Coentunnel

Home / Capaciteitsuitbreiding 2e Coentunnel

Voor het project Capaciteitsuitbreiding 2e Coentunnel was ik als deelprojectleider van de discipline Wegen verantwoordelijk voor al het ontwerpwerk van de wegen. Dit betrof zowel werkzaamheden voor de instandhouding (vanaf opdrachtverlening) als voor de uitbreiding/verbreding van het wegennet.

Het project betreft een DBFM-contract voor de capaciteitsuitbreiding van het Coentunneltracé en de daarbij behorende reconstructie van circa. 10 km. autosnelweg.

Het ontwerp is volledig op basis van SE en life-cycle opgesteld waarbij de beschikbaarheid voor het verkeer een dominante (financiële) rol speelde. Ontwerpkeuzes werden uitsluitend gebaseerd op trade-off’s.

Binnen dit project heb ik zeer veel ervaring opgedaan met SE, zoals omzetten van klanteisen naar technische eisen, het SMART specificeren van afgeleide eisen en risico’s en het decomponeren van object- en functiebomen. Elle WBS werd afgerond met een verificatie en validatietraject. Om het proces te beheersen werd gebruik gemaakt van het documentmanagementsysteem (DMS) Imandra en voor SE werd gewerkt met Relatics

Contact?

Wetering Civiele Techniek B.V.
Motetstraat 9
7323 LD Apeldoorn

M 06 30 23 22 60 
kees@wetering-ct.nl 

Bekijk mijn profiel op LinkedIn